Verslaving 


KimCoacht jou!

  • Als je het zat bent om te leven in de greep van je verslaving en vastloopt in de reguliere zorg;
  • Als je het moeilijk vindt om de stap te maken richting een klinische behandeling;
  • Als je na (een klinische) behandeling passende nazorg zoekt;
  • Als je het zelf wilt doen met de juiste begeleiding, zonder klinische behandeling.

Door mijn eigen verslavingsachtergrond heb ik ervaren hoe lastig het is om het verslaafde leven achter je te laten. Om in herstel te komen en dit ook vast te houden. Ik heb geleerd dat je zelf achter het stoppen moet staan. Dat je het in de eerste plaats voor jezelf moet doen, niet voor anderen. Met behulp van coachingsgesprekken en verschillende oefeningen help ik jou op weg naar een leven in herstel en dat ook vast te houden. 

Hier vind je meer informatie over mijn werkwijze. 

KimCoacht jouw omgeving.

  • Voor naasten die graag meer instrumenten ontvangen om beter te leren omgaan met een naaste die verslavingsproblematiek heeft. Deze coaching kan ook samen gedaan worden met degene die verslaafd is.

Als familie-ervaringsdeskundige op het gebied van verslaving adviseer en coach ik ook naasten. Een netwerk waar je op terug kan vallen is heel belangrijk om in herstel te komen en/of te blijven. Eventueel wantrouwen dat is ontstaan door de verslaving proberen we samen te herstellen, zodat er meer wederzijds vertrouwen en openheid ontstaat. 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op met mij. 

  • Voor teams die werken in de verslavingszorg en op zoek zijn naar handvatten om cliënten te benaderen en te begeleiden wanneer zij vastlopen.

Door mijn werk als zorgprofessional binnen de verslavingszorg en de ervaring van mijn eigen klinische opname, ken ik beide kanten van een ‘behandelrelatie’. Vanuit dit perspectief kan ik adviseren hoe je cliënten effectief kan benaderen en wat je vooral niet moet doen.
 
Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op met mij. 

Huiselijk geweld 
Als je slachtoffer bent van huiselijk geweld, leidt dit vaak tot een lage eigenwaarde of een negatief zelfbeeld. Met behulp van coachingsgesprekken en verschillende oefeningen vergroot jij je eigenwaarde en verbeter jij je zelfbeeld.
Als slachtoffer (en winnaar) van verschillende vormen van huiselijk geweld, weet ik hoe lastig het is om de stap te nemen en jezelf uit die situatie te halen. Ik heb ervaren wat huiselijk geweld doet met je zelfbeeld, maar ook met het vertrouwen om weer nieuwe relaties aan te gaan.
 
Hier vind je meer informatie over mijn werkwijze. 

Zelfbeeld en eigenwaarde 
Ontwrichtende situaties, zoals een naaste die verslaafd is, huiselijk geweld, maar ook een scheiding van je ouders in je kinderjaren, kunnen je zelfbeeld en eigenwaarde flink aantasten. Het kan lastig zijn om dit vertrouwen en geloof in jezelf terug te krijgen, maar ik spreek uit ervaring als ik zeg dat het mogelijk is.
 
Hier vind je meer informatie over mijn werkwijze.
 
Groepssessie (5 – 10 personen) 
Naast een-op-een coaching, kan deelnemen aan de groepssessies eraan bijdragen dat je in herstel raakt of blijft. Hier wissel je ervaringen uit, raak je geïnspireerd en vind je bruikbare tips van andere deelnemers. Daarnaast is het een manier om een gezond netwerk op te bouwen. Herstellen doe je zelf, maar niet alleen.

 

 

HET VERSCHIL TUSSEN WIE JE BENT EN WIE JE WILT ZIJN, ZIT IN WAT JE DOET!